Hyppää sisältöön
Kuva: Aku Mattila Visuals

Eteneminen

Suomessa päätyy vuosittäin jätteeksi noin 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Ruokahävikki on maailmanlaajuinen ja monimutkainen ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitaan monenlaisia toimia. YK:n kestävän kehityksen tavoitteena on ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä.

Kuvaus

Ruokahävikin vähentämisellä kunnan omissa toiminnoissa ja koko kunnassa on merkittävä rooli päästöjen vähentämisessä. Kunta vähentää hävikkiä seuraavin keinoin:

  • Ruokapalveluissa tehdään säännöllistä hävikin seurantaa.
  • Kunnan ruokapalveluissa syntyvä hävikkiruoka myydään tai lahjoitetaan eteenpäin.
  • Järjestetään hävikkiruokaviikkoja.
  • Edistetään hävikkiruokaa tarjoavan Resq-sovelluksen käyttöä (kaupat ja ravintolat).
  • Kannustetaan kuntalaisia vähentämään hävikkiä.

Aiheen ympärille on mahdollista rakentaa erilaisia tapahtumia, tietoiskuja ja kursseja. Järjestämiseen on mahdollista ottaa mukaan myös muita toimijoita, jolloin aiheen ympärille voi rakentua uusia verkostoja ja lisätä yhteisöllisyyttä.

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

1.2025 → Jatkuva
Tietoja päivitetty 12.12.2024