Hyppää sisältöön

Kestävä ruokajärjestelmä

Kestävässä ruokajärjestelmässä tuotettu ruoka edistää terveyttä. Ruuantuotanto ja -kulutus tapahtuu luonnonvaroja säästäen ja luonnon kantokyvyn rajoissa.

Kuva: Aku Mattila Visuals

Sitran määritelmän mukaan ruokajärjestelmän kestävyyssiirtymään kuuluu neljä tavoitetta, jotka onnistuessaan luovat mahdollisuuden viidennelle:

  1. Kestävä maatalous sopeutuu luonnon kantokyvyn rajoihin
  2. Kannattava maatalous mahdollistaa kestävän ruokajärjestelmän
  3. Suomalaiset syövät kestävästi
  4. Ruokajärjestelmä luo paikallista osallisuutta ja hyvinvointia
  5. Suomalaista ruokaa viedään maailmalle laadulla ja ekologisuudella
Loading...
Loading...
Loading...
Ladataan