Hyppää sisältöön

Kestävän ruuantuotannon edistäminen

Kuva: Aku Mattila Visuals

Eteneminen

Kestävä ruuantuotanto on yhteiskunnan elinehto ja vaikuttaa merkittävästi myös kuntien elinvoimaisuuteen. Paikallinen ruuantuotanto lisää huoltovarmuutta ja edistää lähiruuan saatavuutta. Kunta voi edistää paikallisen tuotannon kestävyyttä omilla hankinnoillaan sekä kannustamalla ruuantuottajia kestävään toimintaan.

Kuvaus

Noin viidennes suomalaisten ilmastopäästöistä syntyy ruuantuotannosta ja -kulutuksesta. Ruuantuotannon päästöjä voidaan vähentää muun muassa uudistavalla viljelyllä, erilaisilla energiaratkaisuilla sekä turvepeltojen toimilla. Toimet tukevat samalla maatalouden kannattavuutta, sillä esim. peltojen hiilensidontaa lisäävät toimet parantavat samalla niiden kuntoa ja energiatoimilla saadaan kustannussäästöjä.

Kunta viestii yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa vaihtoehdoista ruuantuotannon kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi, tukee paikallisten ruuantuottajien jaksamista ja kannustaa ruuantuottajia kestävämpään toimintaan.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 12.12.2024