Hyppää sisältöön

Kestävyyskriteerit ruokapalveluiden kilpailutuksiin Hartolassa ja Sysmässä

Eteneminen

Ruokapalveluiden kestävyysvalinnoilla voidaan vähentää päästöjä, tukea paikallista ruuantuotantoa sekä kannustaa lapsia ja nuoria terveellisiin ja ympäristöystävällisiin ruokailutottumuksiin.

Kuvaus

Huomioidaan ruokapalveluiden kilpailutuksessa kestävyysnäkökohdat. Lisätään kasvis- ja kalaruokatarjontaa, panostetaan lähiruokaan ja kotimaisuuteen. Minimoidaan ja hyödynnetään ruokahävikki.

Tarjotaan kaikille mahdollisuus valita kasvisruokavaihtoehto.

Pidetään yhteistyöpalavereja palvelunjärjestäjän kanssa ja kehitetään kestävämpiä ruokapalveluja.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Aikajänne

Jatkuva
Tietoja päivitetty 12.12.2024