Ruokapalveluiden kestävyysvalinnoilla voidaan vähentää päästöjä, tukea paikallista ruuantuotantoa sekä kannustaa lapsia ja nuoria terveellisiin ja ympäristöystävällisiin ruokailutottumuksiin.
Kestävyyskriteerit ruokapalveluiden kilpailutuksiin Hartolassa ja Sysmässä
Eteneminen
Kuvaus
Huomioidaan ruokapalveluiden kilpailutuksessa kestävyysnäkökohdat. Lisätään kasvis- ja kalaruokatarjontaa, panostetaan lähiruokaan ja kotimaisuuteen. Minimoidaan ja hyödynnetään ruokahävikki.
Tarjotaan kaikille mahdollisuus valita kasvisruokavaihtoehto.
Pidetään yhteistyöpalavereja palvelunjärjestäjän kanssa ja kehitetään kestävämpiä ruokapalveluja.
Yhteenveto ja yhteystiedot
Aikajänne
Jatkuva
Tietoja päivitetty 12.12.2024