Ilmastopäästöistä noin viidennes syntyy ruuantuotannosta ja kulutuksesta. On tärkeää, että lapset ja nuoret tiedostavat omien valintojensa vaikutukset ja myös ymmärtävät, mistä ruoka on peräisin. Ruuan arvostus vähentää hävikkiä ja auttaa tekemään parempia valintoja.
Kestäviin ruokavalintoihin kannustaminen kouluissa ja päiväkodeissa
Eteneminen
Kuvaus
Kunta edistää kestäviä ruokavalintoja ja ruuan arvostusta esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
- Järjestämällä erilaisia kampanjoita ja tempauksia kouluissa ja päiväkodeissa esim. ympäristöviikoilla, hävikin seuranta yms.
- Tekemällä varhaiskasvatuksessa yhteistyötä Marttojen kanssa ruokakasvatukseen, omien ruokakasvien kasvattamiseen ja marjastukseen liittyen.
- Koululaisten maatilavierailuilla tietyillä vuosiluokilla.
- Hyödyntämällä luonnonantimia esimerkiksi yhteisillä marja- ja sieniretkillä.