Hyppää sisältöön

Kestäviin ruokavalintoihin kannustaminen ja ruokahävikin vähentäminen

Kuva: Aku Mattila Visuals

Eteneminen

Kuvaus

  • Tarjotaan ruokapalveluissa kaikille mahdollisuus kasvisruokavaihtoehtoon.
  • Panostetaan ruokapalveluissa mahdollisuuksien mukaan lähi- ja kausiruokaan.
  • Järjestetään erilaisia kampanjoita ja tempauksia, esim. hävikkiruokaviikkoja.
  • Tehdään varhaiskasvatuksessa yhteistyötä Marttojen kanssa ruokakasvatukseen, omien ruokakasvien kasvattamiseen ja marjastukseen liittyen.
  • Seurataan ruokapalveluissa säännöllisesti hävikkiä.
  • Myydään tai lahjoitetaan ruokapalveluissa syntyvää hävikkiruokaa.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 06.02.2025