Ruoka- ja siivouspalveluissa voidaan toteuttaa monia käytännön kestävyystoimia. Nämä liittyvät niin henkilöstön koulutukseen, hankintoihin kuin esimerkiksi energiansäästöön.
Ruoka- ja siivouspalveluiden ilmastotoimet
Eteneminen
Kuvaus
Jatketaan ja kehitetään ruoka- ja siivouspalveluiden ilmastotoimia. Osallistutaan aiheeseen liittyviin koulutuksiin, kuten kasvisruokailun tai kierrätyksen kehittämiseen. Tarkastellaan työprosesseja ja edistetään energia- ja materiaalitehokkuutta sekä vedensäästöä.
Ruokapalveluissa tarjotaan päivittäin linjastossa kasvisruokaa ja lisätään kasvis-, lähi- ja sesonkiruoan käyttöä. Suositaan järvikalaa. Osallistutaan teemaviikkoihin, kuten Ympäristöviikot ja Energiansäästöviikko. Minimoidaan ruokahävikki eri vaiheissa.
Siivouksessa vähennetään veden ja kemikaalien kulutusta sekä minimoidaan pakkausjätteen määrää. Myös muissa hankinnoissa ja päivittäisissä käytännöissä huomioidaan kestävyysnäkökohdat.
Yhteenveto ja yhteystiedot
Aikajänne
Jatkuva
Tietoja päivitetty 12.12.2024